Welpen (7-11 jaar)

speltaktekens_welpenDe Welpen is de groep kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Samen zijn zij een horde en spelen zij het scoutingspel aan de hand van het Jungleboek verhaal. De leiders hebben allemaal een naam van één van de dieren uit het Jungleboek, zoals Akela, Baloe en Shere-Khan. Zij leren de kinderen, de jonge wolven, spelenderwijs samenwerken, zichzelf te ontwikkelen en allerlei handige vaardigheden.

Terugkerende elementen binnen de programma’s zijn: knopen maken, kaart en kompas, omgaan met vuur, leren kamperen en zorg voor de natuur. Maar ook groepsspelen, sport, knutselen en gek doen is onderdeel van het welpenspel. De speltak Welpen bestaat uit een ochtendgroep en een middaggroep en hebben op zaterdag hun opkomsten. Beide groepen bestaan uit circa 25 jongens en meisjes en worden begeleid door een team van ervaren en gekwalificeerde leiding. Zelfontplooiing, avontuur, plezier en respect voor een ander zijn onze kernwaarden.

Naast de opkomsten op zaterdag gaan we drie keer per jaar op kamp. In de winter overnachten we in ons eigen clubgebouw, het troephuis. Met Hemelvaart (ochtendgroep) en met Pinksteren (middaggroep) kamperen we 4 dagen in een tent in de bossen bij Een. Kun je er echt geen genoeg van krijgen, dan gaan we in de zomervakantie een week op kamp met alle andere speltakken.

Opkomsttijden:

• Zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.
  • Zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Wil je een keer komen kijken, vul dan dit aanmeldingsformulier in.

Bewaren