Nederland verkeert sinds 15 december 2020 in een harde lockdown. Scholen zijn gesloten, winkels zijn dicht en ook kerst gaat er heel anders uitzien dan we gewend zijn. Scouting past helaas niet binnen de smalle definitie die de overheid in deze lockdown aan sportactiviteiten heeft toegekend.

Daarom zijn er tot en met 19 januari géén fysieke scoutingopkomsten. Het gebouw is op slot en leden blijven thuis. Dit is ontzettend balen voor de jeugdleden, leiding en het kader. Voor winterkampen en de Nieuwjaarsmaaltijd waren al alternatieven in de planning, hiervoor is hard gewerkt en veel bedacht. Voorlopig zal het helaas niet door kunnen gaan. Onze leidingteams gaan ongetwijfeld aan de slag met alternatieve activiteiten, net als in het voorjaar. Van de leiding van het eigen speltak van je kind krijg je meer informatie over het hoe, wat en wanneer hiervan.

Voor nu kunnen leden thuis leuke dingen doen met bijvoorbeeld de website www.thuisopavontuur.nl , waar scouting Nederland voor elke speltak leuke activiteiten heeft bedacht. Antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden op deze website. Mocht je het antwoord op je vraag daar niet kunnen vinden, of heb je een vraag specifiek voor scouting Zuidlaren, stel die dan gerust aan iemand van de speltakleiding of het bestuur.

We wensen jullie ondanks alles fijne feestdagen en hopen dat ons gebouw gauw weer het decor is van veelzijdige, avontuurlijke, originele en vooral gezellige opkomsten.