Maatregelen Coronavirus

CORONA update 3 februari 2021

Vanmiddag ontvingen we bericht dat de verandering van de lockdownregels ook gevolgen heeft voor scouting. Er geldt nu namelijk een ontheffing voor scouting! Dat betekent dat van scouting Nederland de opkomsten weer van start mogen gaan.

Hoewel we scouting enorm gemist hebben en er ontzettend naar uitkijken om zoals vanouds weer elk weekend bij elkaar te zijn, moeten we ook de persoonlijke situaties van onze leiding respecteren. Zij doen dit tenslotte vrijwillig en het is belangrijk dat eenieder zich fijn voelt bij de opkomsten. Dit is de reden dat er in de verschillende speltakken verschillende afwegingen gemaakt zijn.

Opkomsten
De Bevers blijven voorlopig online opkomsten organiseren. Er is nu nog het doeboekje waarmee je leuke dingen kunt doen, en het leidingteam neemt vanzelf weer contact op over nieuwe activiteiten.

De Welpen beginnen vanaf 13 februari weer met opkomsten bij het scoutinggebouw. De opkomsten zijn op dezelfde tijden als vóór de lockdown. Dat is dus 9.00-11.00 voor de ochtendgroep, en 11.30-13.30 voor de middaggroep.

De Scouts beginnen op zaterdag 6 februari weer met opkomsten op het gebouw. Ook zij houden hun vaste tijden aan: 14.00 tot 16.30.

De Explorers blijven online opkomsten organiseren, in elk geval zolang de avondklok nog van kracht is. De begeleiding houdt hierover contact met de jeugdleden.

Voor de Rovers en Stam zijn er nog geen mogelijkheden om fysiek bij elkaar te komen, zij blijven online opkomsten houden.

Maatregelen
Voor de speltakken die fysiek gaan draaien, zijn er nog steeds coronamaatregelen van kracht. Voor scouting zijn dit de belangrijkste maatregelen:

  • Heb je klachten? Laat je testen en blijf thuis. Zo lang je klachten hebt, mag je niet naar scouting. Ongeacht je leeftijd, of je er wel mee naar school mag en of je een negatieve test hebt.
  • Ook bij chronische verkoudheidsklachten blijf je thuis.
  • Is een huisgenoot in afwachting van een test? Dan blijf je thuis als de huisgenoot koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • Leiding houdt 1,5 m afstand tot elkaar en tot kinderen vanaf 13 jaar.
  • Vóór je naar het gebouw komt ga je naar het toilet en was je je handen.
  • Opkomsten vinden zoveel mogelijk buiten plaats. Zorg dat je kind hier goed op gekleed is (regenlaarzen zijn in de winter vaak te koud).
  • Ouders komen niet op het scoutingterrein, en blijven zoveel mogelijk bij de fiets of in de auto. Kom niet te vroeg en blijf niet hangen na het brengen of halen van je kind.

Het volledige overzicht van de maatregelen die voor scouting gelden vind je hier. Mocht je er nog geen goed gevoel bij hebben om weer aan de opkomsten deel te nemen, dan hebben wij hier alle begrip voor. Meld dit even bij je leiding zodat ze weten dat je er niet bent, en kijk eens op www.thuisopavontuur.nl of je thuis toch nog iets aan scouting kunt doen.


CORONA update 12 januari 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 12 januari 2021 heeft scouting Nederland een nieuw advies uitgegeven. De huidige maatregelen (geen fysieke opkomsten, gebouw op slot) worden verlengd. Een einddatum is nog niet definitief in zicht, uiteraard hoort u van mij wanneer we wel weer bij elkaar kunnen komen. Voorlopig blijven de leidingteams dus thuisactiviteiten en online opkomsten aanbieden.  

Een factsheet over de huidige situatie vind je hier.

Antwoorden op veelgestelde vragen staan hier.

Laten we hopen we snel meer nieuws hebben over wanneer de fysieke opkomsten weer van start gaan! 


CORONA update 15 december 2020

Nederland verkeert sinds 15 december 2020 in een harde lockdown. Scholen zijn gesloten, winkels zijn dicht en ook kerst gaat er heel anders uitzien dan we gewend zijn. Scouting past helaas niet binnen de smalle definitie die de overheid in deze lockdown aan sportactiviteiten heeft toegekend.

Daarom zijn er tot en met 19 januari géén fysieke scoutingopkomsten. Het gebouw is op slot en leden blijven thuis. Dit is ontzettend balen voor de jeugdleden, leiding en het kader. Voor winterkampen en de Nieuwjaarsmaaltijd waren al alternatieven in de planning, hiervoor is hard gewerkt en veel bedacht. Voorlopig zal het helaas niet door kunnen gaan. Onze leidingteams gaan ongetwijfeld aan de slag met alternatieve activiteiten, net als in het voorjaar. Van de leiding van het eigen speltak van je kind krijg je meer informatie over het hoe, wat en wanneer hiervan.

Voor nu kunnen leden thuis leuke dingen doen met bijvoorbeeld de website www.thuisopavontuur.nl , waar scouting Nederland voor elke speltak leuke activiteiten heeft bedacht. Antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden op deze website. Mocht je het antwoord op je vraag daar niet kunnen vinden, of heb je een vraag specifiek voor scouting Zuidlaren, stel die dan gerust aan iemand van de speltakleiding of het bestuur.

We wensen jullie ondanks alles fijne feestdagen en hopen dat ons gebouw gauw weer het decor is van veelzijdige, avontuurlijke, originele en vooral gezellige opkomsten.


CORONA update 12 maart 2020

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Onze Scoutinggroep volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten de komende weken, tot 31 maart gepland stonden NIET doorgaan. 

We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die hierna volgen. 

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19.

Your comment